torsdag den 8. november 2007

Uge 10:Dokumenter på farten

Skærmdump fra GoogleDocs
De fleste af os har prøvet at skulle transportere elektroniske dokumenter. Før i tiden lagde man dem på en diskette, nu bruger man oftest en USB pen eller også sender man dem til sin egen e-mail konto. Men man kan også gøre noget andet...

En del services giver mulighed for, at man kan lægge sine dokumenter online. Nogle giver bare mulighed for at man kan gemme dem og hente dem igen senere, men de er ikke så sjove, så dem skal vi ikke se på her. I stedet skal vi se på dem som giver mulighed for enten at dele dokumenterne med hele verden eller bare med et par nøje udvalgte venner eller kolleger.

Google Docs - Her kan du enten uploade dokumenter eller oprette dem direkte på siden. Du kan vælge, at de skal være private, men du kan også dele dem med andre. Det kan være praktisk i forbindelse med planlægning og større projekter, hvor mange mennesker skal være med til at udarbejde nogle fælles dokumenter.

Foto: Mikal Schlosser

Opgaver:
[10 A]
Opret en konto på Google Docs (Hint: Gå ind på Googles hjemmeside og log dig ind med den email og det password, du også bruger til din blog. Så kan du finde Google Docs inde på din konto, ligesom du fandt RSS læseren og Google Talk. )
[10 B] Lav et dokument og inviter et par af dine kollegaer til at bidrage til det.


Ekstra:
Hvis du har skrevet en tekst, som du tror, at andre også vil kunne have fornøjelse af, men som nok ikke vil kunne blive udgivet, så kan du lægge den ind på scribd.

scribd er en side, der giver dig mulighed for at gemme dokumenter online, som andre mennesker så kan downloade i flere forskellige formater, sætte ind på deres egne sider eller downloade som en lydfil. Du beholder som udgangspunkt rettighederne til dit dokument. Denne tjeneste fungerer bedst med færdige dokumenter. Du behøver ikke at lave en konto for at bruge scribd, men hvis du oploader et dokument uden at have en konto, kan du ikke slette det igen.

Upload et dokument på scribd. Det kan f.eks. være en madopskrift eller noget andet, du tror andre kan have glæde af. Link til det fra din blog.

Hvis du tit ender med en masse papirlapper med huskesedler til dig selv på, så kan det være, at du vil have god glæde af en online todo liste, som f.eks. Remember The Milk.Her kan du lave huskelister til dig selv og andre, få sendt påmindelser per mail og oprette "locations" på Google Maps, så du ikke kun kan se, hvornår du skal huske at gøre noget, men også hvor det er, at du skal huske at gøre noget.
Opret en konto og prøv siden af.

5 kommentarer:

Jan Lund sagde ...

Google Docs rykker. Det er virkelig smart. Har sendt et dokument til Per Betjent og NIF, som vi så har redigeret på. Kan f.eks. nederst i dokumentet se, om der er en af de andre redigerende på. Alle 3 parter redigerer på det samme orginale dokument. Noget som er meget brugbart også og ikke mindst i arbejdsmæssig sammenhæng, hvis man er flere om at bidrage til det samme oplæg. Her vil man slippe for at skulle sende rettet dokument tilbage med rettelser i forskellige skriftfarver, understregninger eller hvad man ellers bruger. Google Docs tror jeg vi vil komme til at bruge, også efter bib:23.

Per J I Kristiansen sagde ...

Hej Jan så har jeg også været her,som du nok kan se så har jeg skrevet lidt i dokumentet.

arkivrotten sagde ...

Ja, så har nif allerede i uge 3 lokket mig til at bruge "Dokumenter på farten" . Og det er faktisk ret smart. Nif siddet på gym. og jeg på bibl. og så skriver vi på livet løs i det samme dokument.

Marion sagde ...

Ja, det er da intet mindre en genialt...Det vil jeg til at bruge HELE tiden!

Lisbeth sagde ...

Er allerede i fuld gang - to boglister, man kan skrive sammen om - rigtig smart!