fredag den 2. november 2007

Hjælp til uge 8: Tags og del.icio.us

Tips og tricks - se eventuelt vejledningen på bib.ballerup.dk!

Sådan tilføjer du links til din konto:
I din del.icio.us-konto findes øverst under konto-navn en række links:


Et klik på linket "post" og en side åbner, hvor du kan indtaste/kopiere adressen på den webside, som du ønsker at tilføje din del.icio.us-konto. Et klik knappen "Save" åbner et vindue, hvor du registrerer/redigerer de givne oplysninger om siden du ønsker at tilføje - og et klik på knappen "Save" her vil tilføje linket til din del.icio.us-konto.

På mange sider vil du se et del.icio.us-ikon :


- ved klik på dette ikon åbner et vindue, hvor du registrerer/redigerer de givne oplysninger om siden du at tilføje - og et klik på knappen "Save" her vil tilføje linket til din del.icio.us-konto.

Ser du fordelene i at have egen del.icio.us-konto eller vil du deltage omkring opbygningen af delicious/bib.ballerup kan det stærkt anbefales at du installerer "del.icio.us"-knapper i din browser:


Findes knapperne ikke i din browser kan de hurtigt downloades her: til Explorer | til Firefox.

Et klik på "Tag"-knappen åbner et vindue, hvor du registrerer/redigerer de givne oplysninger om siden du ønsker at tilføje - og et klik på knappen "Save" her vil tilføje linket til din del.icio.us-konto. Er din pc ikke logget ind på din konto vil du forinden blive afkrævet "username" og "password"

Sådan sender du link fra din egen konto til del.icio.us/bib.ballerup:
Når du tilføjer link(s) til din egen konto kan du ved at skrive for:bib.ballerup i rubrikken "tags", samtidig sende link til del.icio.us/bib.ballerup. (NIF - der er redaktør på del.icio.us/bib.ballerup vil herefter under menupunktet "Links for you" kunne overføre links, der skønnes relevante som aktive links til selve kontoen)


Sådan tilføjer du links til del.icio.us/bib.ballerup - direkte - det vil sige, når din pc er logget på del.icio.us med bib.ballerup's username og password (findes på Giraffen under Login og passwords):

1 - Gå til hjemmesiden du vil tilføje til del.icio.us,
2 - klik på "tag"-knappen,
3 - åbner et login-vindue til del.icio.us/bib.ballerup,
4 - login åbner et "tag"-vindue,
5 - kontrollér i feltet "description" at link har en fornuftig og sigende titel (ofte kan den givne tekst bruges)
6 - tilføj helst beskrivende noter (kopier mest centrale udsnit - højst 2-3 linier fra "about"-side eller fra indholdsnoten fra Googlesøgning - hvis det er et udenlandsk websted er det ok med webstedets egen engelske note-tekst)
7 - tilføj "tags" - som hovedregel skal tags være dansksprogede og brug de allerede anvendte former (vises i et pop-up-vindue når du begynder at skrive...)
8 - i princippet kan alle links have interesse for alle/"eksterne" brugere af del.icio.us.bib.ballerup - men der er mulighed for at tilføje links kun synlige for indloggede brugere - sæt flueben i "do not share".Dobbeltregistrering af specifik samme hjemmeside forekommer ikke.

Dobbeltregistrering af specifik samme hjemmeside forekommer ikke.
Er en given side allerede registreret på del.icio.us/bib.ballerup fremgår det i "tag"-vinduet: "tags" er allerede tilføjet i "tag"-feltet og der er anført en dato for "originally posted".

Visning af bookmarks med samme "tags" sker altid i kronologisk orden (senest tilføjede link vises øverst). Derfor kan der være fordele i specificeret tagging - dog skal mængden af forskellige tags holdes indenfor "det operationelle" (en stor mængde tags kan være vanskelig at overskue).

Tagging-principper - på del.icio.us/bib.ballerup:
- overordnet emne som "tag" gerne kombineret med et eller flere specifikke "tags"
- som hovedregel tags på "dansk"
- vær tilbageholdende med at anvende udgiver/ophav som "tag"

Ingen kommentarer: