mandag den 5. november 2007

Hjælp til uge 5: Library Thing

For at kunne bruge LibraryThing, skal du først oprette en konto.

Det gør du ved at indtaste det brugernavn, du gerne vil have og et password, du kan huske i den lysegrønne kasse oppe i højre hjørne.

Når du er inde i LibraryThing har du nogle valgmuligheder stående øverst oppe på en række faneblade.

Dit Bibliotek er dit eget bibliotek eller din egen boghylde. Her kan du have op til 200 bøger.


Tilføj bøger er der, hvor du tilføjer bøger til din egen boghylde.
Som udgangspunkt søger LibraryThing i Amazon.com, men hvis du klikke på linket: Or Or vælg fra 78 andre kilder fra hele verden kan du bladre ned og vælge bibliotek.dk.
Du kan lede efter bøger på ISBN, titel, forfatter og mange andre oplysninger.

Hvilke bøger skal du tilføje?
Skal du blot "teste" Library Thing, kan du jo tage et par tilfældige bøger fra din bogsamling. Vil du arbejde med Library Thing lidt grundigere kan du f.eks. lade dit bibliotek bestå af årets læste bøger, de bøger du holder mest af eller af de bøger indenfor et bestemt emne eller genre, som du kunne tænke dig at udforske Library Thing i forhold til.
Med klare kriterier for dit valg af bøger, som du tilføjer dit bibliotek, kan du måske bedre udnytte potentialet i det enorme fælleskab som Library Thing udgør - f.eks. finde inspiration til andre lignende titler eller gå i dialog med andre brugere, du deler læseinteresser med.

Det næste faneblad er Din profil. Her kan du få et overblik over dine egne tags, hvilke forfattere du har mange værker af osv.

Så kommer fanebladet Tags. Tags er i virkeligheden bare ustrukturerede emneord, som du selv vælger at knytte til dine bøger. Det kan være en god ide at bruge emneord, du selv kan huske, for tags virker bedst, hvis der er flere bøger, der har de samme tags.

Forslag-fanebladet er det næste. Det er sjovt, fordi LibraryThing på baggrund af, hvilke bøger du har, og hvilke bøger andre har, kan komme med forslag til, hvad du måske vil synes godt - og dårligt! - om. Jo flere af os, der fylder bøger på, jo bedre fungerer det. Da en bog skal være ejet af minimum 75 medlemmer, er der ikke så mange danske bøger med på listen endnu.

Søg giver sig selv. Man kan søge både i sine egne bøger og i alle de bøger,d er er registrerede.

Værktøjer er et faneblad for en masse mere avancerede ting. Det er blandt andet her, man kan finde ud af, hvordan man lægger sin boghylde på sin blog.

Zeitgeist er en række oversigter over, hvad der sker på LibraryThing. Her kan man blandt andet se, at der er 138 danske medlemmer.

Grupper er grupper af brugere, der har fundet sammen. F.eks. bibliotekarer, science fiction fans og te-drikkere. Du kan faktisk også tilmelde dig gruppen: 23 ting - prøv!

Snak er LibraryThings opslagstavle, hvor folk kan diskutere bøger og emner.

Om er lidt baggrundsinformation om LibraryThing. Den er ikke oversat til dansk endnu, da de ikke er helt færdige med udarbejdelsen.

Blog er LibraryThing folkenes egen blog.

1 kommentar:

Ghislaine Espensen sagde ...

Jeg er nået til uge 5